verhalen uit portugal

Als ik aan Portugal, aan Zambujeira denk, hoor ik en ruik ik de geur van de zee...

Van harte welkom


In Portugal, waar ik sinds 1992 grote delen van het jaar verblijf, heb ik kennis gemaakt met een heel andere manier van leven.
In eerste instantie aangetrokken door het aantrekkelijke klimaat, is het allang niet meer het weer dat me hier houdt. Vooral de levensstijl, die weliswaar met het klimaat te maken heeft, bevalt me. En de ruimte, zowel letterlijk als figuurlijk.

In deze (kust)streek, met een overwegend agrarische bevolking, waaronder ik ook de vissers reken, speelt een aanzienlijk deel van het dagelijks leven zich af 'op straat'. Mede om die reden heb ik hier veel mensen leren kennen en voel ik me opgenomen in het dorpsleven.

Natuurlijk heb ik hier als buitenlandse een speciale plek. Maar ik word allang niet meer ingedeeld in de categorie 'toeristen'. Verder heb ik de indruk dat mijn eeuwige notitieboekje en ook het fototoestel dat ik tevoorschijn haal bij allerlei gelegenheden, gezien wordt als een deel van mij.

In de loop der jaren heeft de schitterende omgeving en vooral ook de speciale manier van leven en denken van de bevolking, mij geinspireerd tot het schrijven van verhalen en een enkel gedicht, waarvan ik hier een selectie presenteer.

Uitgangspunt vormt steeds de werkelijkheid, maar natuurlijk fantaseer ik er lustig op los...

home
Klik hieronder
Anabel
Gansa
Het heilige geduld
Hunkering, gedicht
Odefruta
Het gedenkteken
Genieten
Julia
Memoriam
De eerste tandenborstel
Weer een dag, gedicht
Luís, gedicht van Freya
De fooi
De verrassing
António, gedicht van Freyaandere verhalen


e-mail mij